Cunoscutul vlogger culinar Gina Bradea a dezvăluit diferența dintre gem și dulceață. Aceasta constă, în principal, în cantitatea de zahăr folosită, la dulceață fiind necesară o cantitate mult mai mare din acest ingredient.
Gina Bradea dezvăluie cantitățile corecte de zahăr care trebuie folosite la gem, respectiv dulceață, atrăgând atenția asupra faptului că dulceața, necesitând o cantitate mult mai mare de zahăr decât gemul, trebuie consumată mult mai rar. În caz contrar, dulceața devine „moartea albă„, atrage atenția vloggerița pe blogul ei.
Gina Bradea spune că, oricât ar încerca anumite gospodine să facă dulceață dietetică, aceasta nu există. Dulceața a fost dintotdeauna și așa va rămâne – cu zahăr. Vezi AICI care sunt cantitățile de zahăr ce se pun la dulceață, respectiv compot.
Gina Bradea a ținut să precizeze că principala diferență dintre aceste două preparare constă în cantitatea de zahăr pe care o folosim.