Acest chec de ciocolată, pe placul întregii familii, va avea un gust mai intens dacă îl veţi orna cu bucăţele de ciocolată neagră şi zmeură.
Timp de preparare: 25 de minute
Timp de coacere: 35 de minute
Ingrediente pentru 8 – 10 porţii:
175g unt
410g zahăr
3 ouă
un pliculeţ de vanilie
315g făină cernută
70g cacao cernută
80g migdale măcinate o linguriţă de sare
un pliculeţ de praf de copt
285ml smântână
185ml cafea la filtru, răcită
un pumn de zmeură
ciocolată neagră rasă zahăr pudră, pentru ornat
Mod de preparare:
Amestecaţi untul şi zahărul până se obţine o cremă omogenă – aproximativ patru minute. Adăugaţi ouăle şi vanilia şi mixaţi ingredientele la viteză redusă, până se încorporează.
Amestecaţi toate ingredientele uscate într-un bol, turnaţi jumătate din acestea în aluat, adăugaţi smântâna şi restul de ingrediente uscate, mixând la viteză redusă. Când aluatul a devenit moale şi fără cocoloaşe, adăugaţi cafeaua şi continuaţi să mixaţi, foarte încet, pentru omogenizarea compoziţiei.
Turnaţi aluatul într-o tavă de chec unsă cu ulei şi acoperită cu hârtie de copt. Daţi la cuptor timp de 45 – 50 de minute şi introduceţi o scobitoare în chec, acesta fiind copt când scobitoarea iese curată din prăjitură.
Scoateţi checul din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească 20 de minute, înainte de a-l scoate din formă. Când s-a răcit complet, presăraţi deasupra zmeură, ciocolată rasă şi zahăr pudră.
Sursa: Mediafax
Foto: Pinterest