Pentru clatite
2 oua
1 cana apa minerala
1 cana faina (si in plus daca e nevoie)
1 lingurita esenta vanilie
1/4 lingurita coaja portocala razuita
1/2 lingurita praf de copt
Pentru umplutura
300 g ricotta
2 linguri zahar pudra
1/4 lingurita coaja portocala razuita
2 linguri smantana
1 cana afine proaspete
Mod de preparare:
Se prepara mai intai clatitele dupa reteta clasica. Ar fi de preferat sa le faceti intr-o tigaie de clatite mai mare, ca sa le puteti impaturi cum trebuie, in asa fel incat si crema si afinele sa aiba loc.
Mai intai preparam compozitia pentru clatite. Spargeti ouale si le bateti bine, puneti esenta de vanilie si coaja de portocala, apoi turnati apa minerala si faina amestecata cu praful de copt. In caz ca ati obtinut o compozitie subtire, adaugati si faina pana ce simtiti ca aveti consistenta dorita. Puneti o tigaie de clatite la incins si coaceti clatitele.
Pentru umplutura amestecati ricotta cu smantana, zaharul si coaja de portocala si cand obtineti o compozitie omogena adaugati afinele dar aveti grija sa nu le zdrobiti. Pastrati cateva afine sa decorati.
Va recomandam sa le mancati cand sunt reci, pentru a simti mai bine aromele de portocala si de vanilie si afinele crocante in crema fina.
Aceasta reteta a putut fi savurata la Coftale in Turneul Clatitelor Tefal.