Ingrediente:
500 g făină
500 ml lapte
250 ml apă minerală
4 ouă
3 picături de esenţă de rom
2 pliculeţe de zahăr vanilinat
50 g cacao neagră
2-3 banane
nutella
caramel sărat
* ingredientele de mai sus sunt suficiente pentru o gaşcă de prieteni
Mod de preparare:
Se ia un bol mare. Se bat ouăle cu esenţa de rom. Se adaugă zahărul vanilinat. Se încorporează treptat făina şi laptele. La final se adaugă cacaua neagră şi apa minerală.
Se încinge o tigaie de clătite non-aderentă, cum este cea de la Tefal. Se adaugă compoziţia şi se coc 2 clătite. Se ung cu Nutella din belşug. Banana se taie rondele şi se bagă într-un buzunar format din clătite. La final se toarnă caramelul sărat.
Aceasta reteta a putut fi savurata la Modelier in Turneul Clatitelor Tefal.