Nu există desert mai rapid, delicios și iubit decât clătitele. Din fericire, ele pot fi consumate cu orice umplutură vrei, pentru că sunt un desert foarte versatil și pe placul oricui. Nu am întâlnit persoană care să spună că nu adoră clătitele sau că nu le consumă. Iată o rețetă de clătite cu pere caramelizate și cremă de mascarpone căreia nu ai cum să îi reziști. Unde pui că le poți ține la frigider până la două zile?!
Pentru clătite:
Pentru cremă:
Într-un bol mare se amestecă laptele, apa, ouăle, untul și vanilia. Se adaugă făina și praful de scorțișoară și se amestecă până se omogenizează. Într-o tigaie medie se adaugă untul topit și se lasă puțin la încins. Se adaugă câte puțin din aluat în mișcări circulare cât să acopere toată suprafața. Se lasă la făcut până obținem o culoare aurie, undeva la 3 minute. Folosește o spatulă pentru a ridica marginile și întoarce-o și pe cealaltă parte, pentru încă 1 minut. Transferă clătitele pe o farfurie și repetă procesul cu tot aluatul.
Pentru umplutură: într-un bol mic amestecă brânza mascarpone cu frișca și zahărul până se combină. Se lasă deoparte. Într-o tigaie mare, se pune untul la topit la foc mediu și se adaugă perele, zahărul brun și scorțișoara. Se țin pe foc până când perele au o culoare aurie și sunt moi- circa 5 minute.
Clătitele
Umplutura