Clătite japoneze- cea mai simplă și delicioasă rețetă

De data aceasta avem o nouă rețetă: clătite japoneze. Sunt foarte pufoase și se consumă cu sirop de arțar, unt topit sau frișcă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Clătite japoneze- cea mai simplă și delicioasă rețetă
Foto: pexels

Trebuie să recunoaștem că iubim clătitele sub orice formă, cu orice topping și umplutură, fie că optăm pentru o variantă dulce sau sărată. De data aceasta avem o nouă rețetă: clătite japoneze.

Clătitele japoneze sunt foarte pufoase și poartă numele de hottokēki. Se consumă cu sirop de arțar, unt topit sau frișcă sau chiar înghețată de vanilie.

Compoziția este similară clătitelor americane (pancakes): făină, zahăr, lapte și ouă, doar că această rețetă nu presupune amestecarea tuturor ingredientelor la un loc. Rezultatul? Un desert aerat, pufos și cu o textură care să-ți potolească papilele gustative.

Clătite japoneze: rețetă

Ingrediente:

  • 2 ouă mari
  • 170ml lapte bătut
  • 50g zahăr
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 1/4 linguriță sare
  • 200g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

Mod de preparare: 

Amestecă ouăle, laptele bătut, zahărul, extractul de vanilie și sarea. Adaugă restul ingredientelor și amestecă până obții o compoziție omogenă. Pune o tigaie la încins, la foc mediu și folosește un spray de gătit. Pune aluat în tigaie și lasă-l să se prepare până face la suprafață niște mici bule de aer. Întoarce-o și las-o și pe cealaltă parte. Repetă procesul și mu uita să folosești un capac cu care să le acoperi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
3 deserturi delicioase fără zahăr
3 deserturi delicioase fără zahăr
Recomandări: