Ingrediente aluat: o ceaşcă de morcovi, o ceaşcă de alune, o cană de ananas proaspăt sau la compot, 2 ceşti de făină, 2 linguri de scorţişoară, 2 linguri praf de copt, jumătate de linguriţă de sare, 4 ouă, o ceaşcă de zahăr, o ceaşcă de ulei de palmier sau de măsline
Ingrediente cremă de lămâie: o ceaşcă de unt fără sare, 6 ceşti de zahăr, 2 lămâi, o lingură de vanilie
Mod de preparare coşuleţe: Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Într-un bol mare, se combină morcovii, alunele, ananasul şi jumătate de ceaşcă de făină. Se mixează. Într-un alt bol mai mic se cerne făina rămasă şi se combină cu scorţişoară, sare şi praf de copt.
Într-un alt bol se combină ouăle cu zahărul cu ajutorul unui mixer. Se amestecă bine şi se adaugă încet uleiul. Se adaugă apoi mixul cu făină şi scorţişoară şi ulterior cel de morcovi, alune şi ananas.
Se pune hârtie specială pentru brioşe în forme şi se toarnă o treime din cupă. Se dă la cuptor 20 de minute şi apoi se răceşte.
Mod de preparare cremă de lămâie: Untul, zahărul, lămâile întregi şi vanilia se pun în mixer timp de 20 de minute. Apoi se completează formele cu această cremă.