Când ne gândim la crema de zahăr ars, cu siguranță gândul ne fuge la clasicele deserturi ale mamelor și bunicilor noastre. Deși suntem în post, putem adapta această rețetă astfel încât să se plieze restricțiilor alimentare. Așadar, iată o rețetă de cremă de zahăr ars de post, aromată și catifelată.
Ingrediente pentru caramel:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare
Pentru a pregăti caramelul trebuie să combinați zahărul și apa într-un vas la foc mediu. Amestecați ușor până când zahărul se dizolvă complet. După dizolvare, lăsați amestecul să fiarbă, fără a mai amesteca, până când capătă o culoare auriu închisă. Aveți grijă să nu ardeți caramelul.
Turnați caramelul imediat în vasele individuale în care veți servi crema, acoperind baza acestora. Lucrați rapid, deoarece caramelul se întărește repede.
Pentru a pregăti crema, într-un vas, amestecați laptele vegetal, zahărul, făina, amidonul de porumb și un praf de sare și turmeric. Puneți vasul pe foc mediu și amestecați continuu până când compoziția începe să se îngroașe. Continuați să gătiți și să amestecați timp de 2-3 minute după ce crema s-a îngroșat, pentru a vă asigura că făina și amidonul sunt bine gătite.
Îndepărtați vasul de pe foc și adăugați extractul de vanilie. Amestecați bine. Turnați cu grijă crema peste stratul de caramel din vasele individuale. Lăsați la răcit la temperatura camerei și apoi transferați-le la frigider pentru a se răci complet.
După ce s-au răcit bine, folosiți un cuțit pentru a desface marginile cremei de pe pereții vaselor și apoi răsturnați-le cu grijă pe farfurii de servire.