Din dorinţa de a limita accesul fiului meu de aproape 3 ani la produsele dulci din comerţ ce conţin zahăr din belşug, arome şi conservanţi artificiali – precum biscuiţii, dar şi din dorinţa de a-i cultiva gusturile către hrana simplă, naturală am început să caut alternative la fel de gustoase, dar mult mai simple ca şi compoziţie. Pentru că au avut succes şi la oameni mici şi la oameni mari, vă recomandăm batoanele fitness din banane şi fulgi de ovăz. Opţional se pot pune fructe. Da, sunt dulci!
Aveţi nevoie de două ingrediente – fulgi de ovăz se găsesc în magazinele naturiste dar şi în supermarketuri şi de banane.
Pentru 20 de batoane (mărime medie) am folosit 4 banane şi 700 g fulgi de ovăz. Opţional se pot pune fructe, eu am avut câteva cireşe uitate în frigider, nuci, scorţişoară, cocos, ori seminţe de in etc.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer vertical se pasează bananele. Amestecând uşor se adaugă fulgii de ovăz până când se formează un aluat uşor de modelat. Dacă compoziţia este prea lichidă mai adăugaţi fulgi de ovăz, dacă compoziţia este prea solidă, mai pasaţi o banană. Într-o tavă de cuptor se pune o hârtie de copt şi apoi biscuiţii. Se coc la foc mediu circa 45 de minute. Se pot consuma ca atare sau cu lapte ori iaurt. Poftă bună!