Ingrediente pentru 25 de bucăţi: 100 g de cacao, 200 g de ciocolată neagră de menaj, 175 g de alune neprăjite şi nesărate, 4 ouă, 100 g unt, 100 g zahăr, 75 g făină, 25 g cacao, o linguriţă de praf de copt
Mod de preparare: Ciocolata de menaj se taie în bucăţi şi se topeşte în apă fierbinte. Alunele se macină bine. Se iau albuşurile de la ou şi se bat. Untul şi zahărul se mixează cu gălbenuşurile până nu se mai simte zahărul.
Într-un alt bol, se mixează făina, cacaoa, nucile pisate, praful de copt. La final se adaugă albuşurile. Totul se pune într-o formă, în hârtie de copt şi se dă la cuptor preîncălzit la 160 de grade Celsius timp de 25 de minute.
După ce se răceşte, se taie bucăţi de 4X4 cm care se dau prin cacao, restul de ciocolată menajeră rămas şi restul de alune.