Cum să faci acasă găluşte cu prune. Chef Suzana Mira îţi explică

Un desert bun pentru zilele răcoroasă de toamnă - găluşte cu prune - explicat pe îndelete. Este relativ simplu se făcut, iar casa va mirosi a sărbătoare instant
  • Publicat:
Cum să faci acasă găluşte cu prune. Chef Suzana Mira îţi explică
Cum să faci acasă ”Găluşte cu prune”. Chef Suzana Mira îţi explică , foto arhiva

De găluşte cu prune se leagă multe amintiri din copilărie, dar cine se mai încumetă astăzi să le gătească? Şi totuşi, puteţi retrăi gustul lor. Suzana Mira, chef şi food blogger, face ca totul să pară mai uşor prin explicaţiile ei.

Galusti

Găluşte cu prune reţeta

Ingrediente:

  • 700 grame cartofi albi 
  • 2 ouă întregi
  • 5 linguri de griş
  • 2 linguri de făină
  • puţină sare
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 15 prune 
  • 15 migdale şi o lingură de zahăr
  • 50 grame unt
  • 100 grame pesmet
  • 100 grame zahăr
  • 1-2 linguriţe scorţişoară

Condimente

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi să pasează formându-se un piure. Nu folosi nici un fel de mixer, altfel cartofii îşi vor elibera amidonul şi vei obţine un aluat gumos. Nu vrei asta! Amestecă cartofii cu 2 ouă, apoi adaugă grişul, zahărul pudră şi făină plus un praf de sare. Amestecă bine cu mâna până ce obţii un aluat uniform şi dă deoparte. 

Într-o tigaie topeşte untul, adăugă pesmetul şi rumeneşte-l. Adăugă zahărul, mai lasă pe foc 1-2 minute, stinge focul şi adăugă scorţisoara. Acesta este compoziţia prin care vei tăvali găluştele după ce sunt gata. 

Înmoaie migdalele în puţină apă. Spală prunele şi fă astfel încât să laşi pruna întreaga în timp ce-i scoţi sâmburele, fără să o rupi de tot în jumătăţi. Scurge apa în care ai hidratat migdalele, şi adaugă 1 lingură de zahăr peste ele. Umple prunele cu câte o migdală dată prin zahăr.

Pune o oală cu apă la fiert. Cu mâinile umezite în apă rece, începe şi formează găluştele, punând înăuntrul lor câte o prună. Când apa dă în clocot, pune din găluştele pregătite şi lasă-le să fiarbă până ce se ridică la suprafaţa. Cam 3-4 minute. Dă-le prin amestecul de pezmet şi zahăr şi serveşte-le calde sau reci.
Sunt super bune alături de un ceai, cafea sau un Pumpkin Spice Latte

găluşti cu prune


Fotografii de mirapornfood.wordpress.com
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandări: