O cremă groasă cu gust de caramel numai bună de umplut clătite, prăjituri sau torturi, dar și pentru a „îmbrăca” o înghețată delicioasă de vanilie este dulce de leche sau dulceața de lapte caramelizat, o rețetă care nu necesită decât un ingredient și puțintică răbdare.
Deși sunt mai multe variante de preparare, noi am ales-o pe aceea care nu implică adăugarea de extra-zahăr, pentru că laptele condensat este deja îndulcit.
Pentru această rețetă ai nevoie de un singur ingredient: ai ghicit, lapte condensat îndulcit! Cam 400 de mililitri, cantitate care se găsește de obicei prin magazine.
Dulceața de lapte se va îngroșa mai mult pe măsură ce se răcește. Poate fi păstrată la temperatura camerei, într-un borcan sigilat, până la 3 luni. Odată deschis recipientul, termenul de valabilitate scade considerabil, dar dulce de leche poate fi ținut la frigider pentru încă 2 săptămâni.
Dacă faci o cantitate mai mare, poți pune dulceața de lapte la congelator, într-un recipient închis ermetic – se va păstra fără probleme minimum 6 luni.
Sursă rețetă: bakingamoment.com