Curmalele umplute cu pastă de migdale sunt un desert tradiţional marocan. Desertul este aspectuos şi uşor de preparat, perfect pentru ocaziile speciale din timpul verii.
Număr de porţii: 30 de bucăţi
Ingrediente: 500 de grame de curmale, 150 de grame de migdale, 60 de grame de zahăr, o lingură şi jumătate de apă de flori de portocal (sau o altă aromă la alegere), o lingură de unt topit, 1/4 linguriţă de scorţişoară; opţional – colorant alimentar, zahăr tos, nuci (pentru ornare).
Mod de preparare:
Migdalele se opăresc în apă fierbinte timp de două minute, se scurg şi, cât încă sunt calde, se curăţă de coajă.
Migdalele – care între timp s-au răcit – se pun într-un blender şi se transformă în pudră împreună cu zahărul şi scorţişoara. Se adaugă untul şi apa de flori de portocal şi se continuă amestecarea până se obţine o pastă. În acest moment, dacă se doreşte, pasta se poate colora cu colorant alimentar.
Se fac incizii în curmale, suficient de mari pentru a scoate sâmburii, care se înlocuiesc cu mici cilindri formaţi din pasta de migdale. Se strânge fructul în jurul cilindrului de pastă, care trebuie totuşi să rămână vizibil.
Curmalele se decorează la alegere cu zahăr tos, nuci, fulgi de cocos, scorţişoară.
Se păstrează la frigider şi se aduc la temperatura camerei înainte de servire.