Sunt favoritele copiilor, întrucât se pot răsfăţa jucându-se cu mâncarea, pentru a transforma pasta de migdale în diverse forme, cum ar fi fructe, biluţe, flori, litere sau figurine. Cel mai bine este să se evite coloranţii de alimente, plini de aditivi, precum şi decoraţiile dulci pentru prăjituri – se pot orna formele cu fructe oleaginoase sau seminţe, cum ar fi migdalele tăiate sau alunele de pădure, sau figurinele pot fi înmuiate în puţină ciocolată topită şi lăsate să se uscuce.
Această reţetă simplă, care nu presupune coacerea, nu conţine zahăr; migdalele conţin calciu şi magneziu care sunt utile oaselor, iar ouăle furnizează proteine pentru dezvoltarea creierului, precum zinc; de asemenea, conţin vitamine B care cresc buna dispoziţie şi energia. Vor rămâne albuşurile – păstraţi-le în frigider şi adăugaţi-le la omlete pentru a obţine produse foarte uşoare, cu un conţinut ridicat de proteine (se folosesc 2 ouă întregi şi 1 albuş de persoană).
Ingrediente:
Mod de preparare: Amestecaţi laolaltă toate ingredientele pentru a forma o pastă moale. Gustaţi – se poate adăuga încă puţin xilitol pentru un gust mai dulce, dacă este cazul. Faceţi figurine din cocă şi aşezaţi-le pe o farfurie sau pe o foaie de hârtie pentru copt. Păstraţi-le în frigider maximum 1 săptămână.