Ingrediente:
200 g migdale
25 g cacao
1 lingură de miere
75 g unt de cocos sau cacao
60 g merişor deshidratat
60 g caise deshidratate
50 g stafide
50 g nuci
1 baton de vanilie
1 vârf de sare himalaya
Mod de preparare:
Untul de cocos/cacao se pune la topit în bain-marie (apa să aibă o temperatură de maxim 40° Celsius). Migdalele se mixează până se transformă în făină, apoi se adaugă untul de cacao şi mierea. Fructele deshidratate se spală, se scurg bine şi se mixează. Nucile se taie în bucăţi mari.
Se amestecă într-un bol ingredientele de mai sus, se adaugă cacao, pudra de vanilie şi sarea. Compoziţia se pune într-o formă dreptunghiulară. După ce a stat la rece 5-6 ore se taie în pătrăţele de 1,5×1,5 cm. În final se obţin 500 g de fudge.
Reţetă preluată din revista InStyle Romania.