Ingrediente: 10 ouă mari, 600 g zahăr brun, o linguriţă de vanilie naturală, 100 g fulgi de ciocolată, 100 g alune prăjite, pisate, 100 g cacao
Mod de preparare: Încălziţi cuptorul la 140 de grade Celsius. Într-o tavă se pune hârtie de copt. Alegeţi albuşurile. Le bateţi până se fac spumă de consistenţă densă, apoi adăugaţi foarte încet zahărul. Şi tot încet puneţi vanilia. Fulgii de ciocolată se încălzesc puţin şi se amestecă cu alunele pisate. Se adaugă peste albuşuri în timp ce continuaţi să le mixaţi, dar la o viteză mai mică. Se adaugă la final şi cacao.
Se ia cu o lingură şi se creează câte un fursec de ciocolată. Se pun pe hârtia de copt. Apoi presăraţi alunele rămase pe fiecare fursec. Se introduc în cuptorul preîncălzit şi se menţin la flacără medie timp de o oră. Fursecurile au un gust puternic de ciocolată şi se pot servi ca aperitiv, nu neapărat ca desert, mai ales dacă tot timpul sunteţi pe fugă!
Ciocolata de fapt acţionează asupra producţiei de serotonină din creier. Hormonul care provoacă plăcere este stimulat de substanţele active din ciocolată. În plus, gustul dulce amărui de cacao este preferat de aproape toate persoanele. Se ştie că, orice gust care vă face plăcere, poate fi folosit şi ca preludiul unei nopţi fierbinţi.