Ingrediente: 500 g cireşe, apă plată, sirop de agave sau de arţar, 100 g unt cu 82% grăsime
Mod de preparare: Untul se lasă la temperatura camerei până începe să devină lichid. Apoi se combină cu apa, turnată puţin câte puţin şi se mixează bine cu o lingură de sirop de arţar sau de agave. Fructele ar trebui să fie în perioada de maximă coacere, astfel încât să reduceţi din cantitatea de zaharuri adăugată.
După ce adăugaţi fructele, mixaţi la putere minimă astfel încât să nu le distrugeţi complet. Apoi adăugaţi, după gust, din nou sirop de agave sau de arţar. Ulterior, puneţi la congelat timp de o oră şi serviţi în cupe, cu cireşe proaspete, fără sâmbure, adăugate peste îngheţată.
Este desertul perfect în sezonul cireşelor. Iar dacă nu îngheţaţi amestecul mult timp, vă luaţi din aceste fructe delicioase unul dintre cei mai puternici antioxidanţi din natură. Culoarea aceea roşie ca focul anunţă de fapt prezenţa unei substanţe eficace în lupta cu produşii de degradare din corpul vostru, cu radicalii liberi.