În luna august unele dintre cele mai așteptate gustări sunt cu siguranță: porumbul fiert sau porumbul copt. Delicioase amândouă. Dar ce ai zice să faci și o prăjitură? Ceva cu iz exotic, de inspirație mexicană, dar ușor de făcut și perfectă pentru cafea? Chef Suzana Mira propune o prăjitură cu porumb, cu puțin zahăr, deci perfectă pentru oricine.
Oricând este momentul să vă surprindeți papilele gustative cu un nou gust, așa este? Dacă împărtășiți aceeași opinie, poate încercați o rețetă inedită. ”Pentru că suntem în plin sezon al porumbului, m-am gândit să profit de el și să-l gătesc și altfel decât fiert sau copt. Rețeta este inspirată din bucătăria mexicană. Ei fac acolo ceva asemănător cu un altfel de aluat, îl pun în frunze de porumb, fac pachețele și le coc pe grătar. La fel cum fac thailandezii cu orezul în frunze de banan” a explicat chef Suzana Mira.
”Am vrut să las să fie ceva între pâinică și prăjitură însă puteți adăuga mai mult” a mai completat chef Mira. Deci o puteți savura și dacă sunteți la cură de slăbire.
Ingrediente
Mod de preparare: Cei doi porumbi vor fi curățați. Iar cu frunzele pregătim o tavă bundt pe care o spreiem cu ulei, apoi adăugăm frunzele de porumb de jur împrejur ca bază pentru aluat. Boabele le tăiem de pe cocean cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit și le păstrăm. Se amestecă ingredientele uscate cu ingredientele umede iar la final adăugăm boabele de la porumb. Se toarnă aluatul peste frunze și coacem 45 la 180C. Prăjitura este este delicioasă la cafea. Poftă bună!
Consultant de specialitate:
Sursa: suzanamagicmaker