Îți place porumbul dulce? Fă și o prăjitură! Avem rețetă delicioasă

Chef Suzana Mira: Prăjitura perfectă pentru cafea: prăjitură cu porumb dulce de inspirație mexicană.
  • Publicat:
Îți place porumbul dulce? Fă și o prăjitură! Avem rețetă delicioasă
Îți place porumbul dulce? Fă o prăjutură! Avem rețeta, foto: Suzana Mira

În luna august unele dintre cele mai așteptate gustări sunt cu siguranță: porumbul fiert sau porumbul copt. Delicioase amândouă. Dar ce ai zice să faci și o prăjitură? Ceva cu iz exotic, de inspirație mexicană, dar ușor de făcut și perfectă pentru cafea? Chef Suzana Mira propune o prăjitură cu porumb, cu puțin zahăr, deci perfectă pentru oricine.

Oricând este momentul să vă surprindeți papilele gustative cu un nou gust, așa este? Dacă împărtășiți aceeași opinie, poate încercați o rețetă inedită. ”Pentru că suntem în plin sezon al porumbului, m-am gândit să profit de el și să-l gătesc și altfel decât fiert sau copt. Rețeta este inspirată din bucătăria mexicană. Ei fac acolo ceva asemănător  cu un altfel de aluat, îl pun în frunze de porumb, fac pachețele și le coc pe grătar. La fel cum fac thailandezii cu orezul în frunze de banan” a explicat chef Suzana Mira.

Prăjitura conține și niște zahăr însă nu prea mult

”Am vrut să las să fie ceva între pâinică și prăjitură însă puteți adăuga mai mult” a mai completat chef Mira. Deci o puteți savura și dacă sunteți la cură de slăbire.

foto: chef Suzana Mira

Prăjitură cu porumb dulce – rețetă

Ingrediente

  • 2 porumbi dulci proaspeți
  • 80 gr mălai
  • 30 gr făină 000
  • 20 gr griș
  • 1 gr sare
  • 7 gr praf de copt
  • 5 gr bicarbonat
  • 70 gr zahăr (însă poți adăuga până la 110 gr dacă vrei mai dulce)
  • 3 ouă
  • 100 gr lapte bătut
  • 100 gr lapte proaspăt 3,5%
  • 50 ml ulei din sâmburi de struguri

Mod de preparare: Cei doi porumbi vor fi curățați. Iar cu frunzele pregătim o tavă bundt pe care o spreiem cu ulei, apoi adăugăm frunzele de porumb de jur împrejur ca bază pentru aluat. Boabele le tăiem de pe cocean cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit și le păstrăm. Se amestecă ingredientele uscate cu ingredientele umede iar la final adăugăm boabele de la porumb. Se toarnă aluatul peste frunze și coacem 45 la 180C. Prăjitura este este delicioasă la cafea. Poftă bună!

Consultant de specialitate:

 

Chef Suzana Mira, foto arhivă
Chef Suzana Mira, foto arhivă

Sursa: suzanamagicmaker

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandări: