Magiun de prune fără zahar, reţeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul folosit de marele gastronom care dă o savoare aparte

Magiun de prune fără zahăr, rețeta lui Radu Anton Roman. Celebrul gastronom a bătut ţara în lung şi-n lat pentru a culege reţete tradiţionale.
  • Publicat:
Magiun de prune fără zahar, reţeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul folosit de marele gastronom care dă o savoare aparte
Magiun de prune fără zahar, reţeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul folosit de marele gastronom care dă o savoare aparte

Magiun de prune fără zahăr, rețeta lui Radu Anton Roman. Celebrul gastronom a bătut ţara în lung şi-n lat pentru a culege reţete tradiţionale.

Radu Anton Roman a lăsat în urmă mai multe rețete, printre care și cea de magiun de prune fără zahăr. Gospodinele care doresc un gust mai intens și special pot adăuga un ingredient special.

Vezi AICI care este ingredientul care va da o savoare deosebită magiunului. 

Unul dintre cele mai importante aspecte pentru a obține un preparat perfect sunt chiar fructele. Prunele trebuie să fie bine coapte, aromate și dulci.

Pentru a prepara un magiun de prune ca al bunicii, trebuie să ții cont de mai multe aspecte. Este recomandat să fierbi preparatul la plită, însă așează oala pe o țiglă încinsă, astfel ca desertul doar să „bulbucească”.

Procesul de preparare durează câteva ore, timp în care trebuie amestecat în oală destul de des, pentru a nu se lipi. Este gata abia atunci când pasta devine foarte groasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc