Ingrediente aluat tarte:
125 g de unt la temperatura camerei
100 g de zahăr
1 ou
250 g de făină
1 linguriţă de sare
pentru copt: 1 kg de fasole boabe şi folie de aluminiu
Ingrediente cremă de vanilie:
1 l de lapte
1 baton de vanilie
10 gălbenuşuri
250 g de zahăr
Ingrediente ganache de ciocolată:
230 ml smântănă pentru frisca
250 g de ciocolată cu 70-85% cacao
90 g de unt la temperatura camerei
Mod de preparare tarte
Pune împreună untul, oul şi zahărul şi amestecă-le folosind mixerul. Schimbă apoi accesoriul mixerului cu cel pentru frământat aluaturi şi adaugă făina şi sarea. Când aluatul devine omogen, acoperă-l cu o folie de plastic şi lasă-l la frigider pentru 30 de minute.
Scoate aluatul de la rece şi împarte-l în 6 părţi egale. Întinde-le apoi în discuri cu grosimea de 3 mm. Aşează discurile de aluat în tăviţe speciale pentru mini tarte şi modelează cu degetele marginile aluatului. Cu o furculiţă înţeapă din loc în loc aluatul.
Aşează folie de aluminiu peste fiecare tavă şi umple suprafaţa tăviţei cu boabe de fasole sau orez. Coace mini tartele pentru aprox. 20-30 de minute la 180 de grade Celsius.
Mod de preparare crema de vanilie
Pune seminţele batonului de vanilie în lapte şi adu lichidul la punctul de fierbere.
Mixează gălbenuşurile şi zahărul până obţii o compoziţie albicioaşă şi tare.
Toarnă jumătate din cantitatea de lapte peste gălbenuşuri amestecând, apoi toarnă şi cealaltă jumătate şi mixează.
Strecoară compoziţia din nou într-o oală şi adu-o la punctul de fierbere amestecând uşor cu o spatulă. Acoperiţi crema cu o folie de plastic şi lăsaţi-o să se răcească.
Mod de preparare ganache de ciocolată
Adu smântâna la punctul de fierbere. Într-un bol rupe ciocolata în bucăţi şi toarnă lichidul fierbinte deasupra amestecând. La final încorporează şi untul.
Umple minitartele cu cremă de vanilie sau ganache de ciocolată. Decorează-le cu fructe proaspete de pădure, fulgi de migdale, frunzuliţe de mentă şi ciocolată albă.
Sursa informatii si foto: www.electrolux.ro.