Mousse de căpșuni – rețeta delicioasă și răcoroasă cu doar 3 ingrediente

Am testat o rețetă de mousse de căpșuni delicioasă, perfectă pentru serile de vară.
  • Publicat:
Mousse de căpșuni – rețeta delicioasă și răcoroasă cu doar 3 ingrediente
Am testat o reteta de mousse de capsuni, foto Mădalina Drăgoi

Dacă ar fi să luăm în calcum părțile bune ale verii și ale temperaturilor ridicate, cum siguranță am putea spune că scăderea apetitului culinar. Da, vara, vrem în sfârșit să bem multă apă, limonade, ceaiuri reci. Să consumăm multe salate, supe reci. Poate gustări simple precum brânză și legume. Iar la capitolul deserturi trec de proba apetitului în special fructele. Dar și înghețata. Ei bine, de data asta vă propunem să diversificați meniul de desert cu un mousse de căpșuni.

 

Căpșunile – unele dintre fructele cele mai adorate. Și așteptate. Chiar dacă acum se pot cumpăra din supermarketuri tot timpul anului, trebuie să recunoaștem că în sezon gustul căpșunilor este de neegalat. Și pentru că acest fruct este bun în orice formă, vă recomandăm să încercați un desert rece, spumos, aerat: mousse-ul de căpșuni.

Ce ingrediente sunt necesare pentru mousse-ul de căpșuni?

Atunci când mergeți la piață sau supermarket puneți pe lista de cumpărături și ingredientele ideale pentru mousse-ul de căpșuni. Aveți nevoie de căpșuni proaspete, zahăr și frișcă.

Mousse de căpșuni – rețetă

Ingrediente

  • 300 grame căpșuni
  • 1 cană de frișcă de casă
  • 2, 3 linguri de zahăr

Mod de preparare: Se spală căpșunile sub un jet de apă rece de 2, 3 ori. Se lasă la scurs. Și apoi se usucă cu ajutorul unui prosop de hârtie. Se curăță de codițe, iar eventualele imperfecțiuni se îndepărtează. Se taie feliuțe. Se pasează cu ajutorul unui furculițe sau chiar a unui mixer electric. Se lasă la rece. Între timp se prepară frișca de casă cu ajutorul unui mixer sau robot de bucătărie. Dacă frișca este îndulcită, se scade cantitatea de zahăr. Se păstrează, 4 linguri din piureul de căpșuni. Restul se amestecă cu frișca. Când frișca este gata, în pahare sau cești din porțelan se pune o lingură de piure de căpșuni și se completează cu mousse-ul de căpșuni. Se poate orna cu o căpșună. Se lasă la rece încă 30 minute. Poftă bună!

Sursă:anitalianinmykitchen.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandări: