Dacă ți-e poftă de un desert sănătos pe care să îl prepari rapid, încearcă această rețetă de negresă de post din 3 ingrediente: cartofi dulci, unt de migdale și cacao. După cum vezi, această prăjitură nu conține făină, nici zahăr sau unt, deci poate fi consumată și de cei cu sensibilitate la gluten, intoleranță la lactoză sau care vor să elimine zahărul din dietă.
Rețeta este foarte simplă – doar amesteci cele 3 ingrediente și dai negresa la cuptor 15 minute. Totuși, ține cont că această negresă nu este la fel de dulce precum cea din rețeta clasică. Pentru a obține un gust mai dulce, poți adăuga în compoziție zahăr sau îndulcitor ori poți face o glazură, la alegere: de ciocolată, vanilie sau brânză.
Citește și: Cu ce poți înlocui zahărul din deserturi. 8 variante mai sănătoase de îndulcitori
Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius și tapetează o tavă de 15 x 23 cm cu hârtie de copt.
Amestecă la blender untul de migdale cu piureul de cartofi dulci și cacaua până obții o cremă omogenă.
Toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt, nivelează ușor cu o spatulă de silicon și dă la cuptor pentru 12-15 minute. Dacă o lași mai mult, negresa va fi mai uscată la interior.
Negresa de post se lasă la răcit înainte să fie tăiată. Poate fi păstrată la frigider aproximativ 5 zile.
Sursă rețetă: thebigmansworld.com