Ingrediente:
– 8 ouă
– 16 linguri de zahăr
– 16 linguri de faină
– jumătate de ceaşcă de ulei
– coajă rasă de lămâie
– 2 pliculeţe zahăr vanilat
– 1 pliculeţ de praf de copt
– esenţă vanilie
– 400-500 gr vişine
Mod de preparare:
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă peste gălbenuşuri frecate cu zahăr, se adaugă uleiul, coajă de lămâie, zahărul vanilat, apoi făina amestecată cu praful de copt nestins.
Se toarnă compoziţia în tava pe care am pus hârtie de copt. Se pun vişinele spălate, curăţate de sâmburi şi scurse peste compoziţia de pandişpan. Se dă la cuptor aproximativ 20-25 min. Se scoate de la cuptor şi se pudrează cu zahăr.