Pască fără coacere cu brânză și stafide, o pască moldovenească

Află care este cea mai simplă rețetă de pască fără coacere cu brânză și stafide. Se prepară în doar câțiva pași, fără prea mult efort.
  • Publicat:
Pască fără coacere cu brânză și stafide, o pască moldovenească
Foto: profimedia

Această rețetă de pască fără coacere, cu brânză și stafide, se prepara în trecut în zona Basarabiei.

Ingrediente pentru pasca fără coacere:

  • 400 g zahăr tos
  • Esență de vanilie (după gust)
  • 400 g brânză de vaci
  • 100 g unt
  • 100 ml smântână
  • 2 gălbenușuri
  • 150 migdale sau nuci măcinate
  • coaja de portocală rasă și zaharisită, stafide, după gust
  • un ștergar curat de bucătărie (sau un tifon)

Cum se prepară pasca fără coacere

  1. Se freacă untul cremă. Se freacă brânza cremă.
  2. La unt se adaugă pe rând gălbenușurile, zahărul, smântână, brânza, migdalele, coaja de portocală, stafidele, frecând foarte bine toată compoziția.
  3. Se pune rezultatul într-un șervet curat care se leagă strâns, și se așează pe un fund de lemn, înclinat, cu o greutate plată (de 5-6 kg) deasupra, ca să i se scurgă apa.
  4. După opt — zece ore de stat la rece, în frigider, se poate orna cu zahăr pudră, fulgi de migdale sau nuci măcinate, etc.

Vezi aici mai multe rețete pentru Paște.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandări: