Bucataria romaneasca pe cat este de gustoasa pe atat este de grasa. Mie imi plac la nebunie mancarurile traditionale de sarbatori chiar daca sunt grele, nu ma abtin de la nimic: toba, caltabos, sarmale cu mamaliguta si smantana si carnati.
Evident ca la sfarsitul unei astfel de mese sunt full si nu mai pot manca nimic dar parca ar merge ceva dulce casa inchei festinul. Asa ca urmatoare reteta este light si poate inlocui in acea seara prajitura cu ciocolata sau cozonacul, pe care le putem lasa pentru a doua zi.
Ingrediente:
4 pere tari (neaparat sa aiba codita)
2 sticle de vin demisec (fiecare sticla de 750 ml)
frisca vanilata la tub
4 batoane de scortisoara
cuisoare
zahar brun
portocala
Mod de preparare
Se fiebe vinul impreuna cu batoanele de scortisoara, cuisoare, zahar si portocala taiata bucatele (cu tot cu coaja).
Perele se curata de coaja dar cu atentie sa nu le rupem codita. Se intoduc in vin si se mai lasa la fiert inca 20 de min.
Se lasa la racit in acel vin si dupa racire se servesc cu frisca.