Bucătăria românească, pe cât este de gustoasă, pe atât este de grasă. Mie îmi plac la nebunie mâncărurile traditţonale de Sărbători, chiar dacă sunt grele, nu mă abţin de la nimic: tobă, caltaboş, sarmale cu mămăliguţă şi smântână şi cârnaţi.
Evident că la sfârştul unei astfel de mese sunt full şi nu mai pot mânca nimic, dar parcă tot ar merge ceva dulce ca sa închei festinul. Aşa că următoarea reţetă este light şi poate înlocui în acea seară prăjitura cu ciocolată sau cozonacul, pe care le putem lăsa pentru a doua zi.
De ce avem nevoie:
– 4 pere tari (neapărat să aibă codiţă)
– 2 sticle de vin demisec (fiecare sticlă să aibă 750 ml)
– frişcă vanilată la tub
– 4 batoane de scorţişoară
– cuişoare
– zahăr brun
– portocală
Mod de preparare:
– se fiebe vinul împreună cu batoanele de scorţişoară, cuişoare, zahăr şi portocale tăiată bucăţele(cu tot cu coajă).
-perele se curăţă de coajă, dar cu atenţie să nu le rupem codiţa.
– se intoduc în vin şi se mai lasă la fiert încă 20 de minute.
-se lasă la răcit în acel vin şi după ce se răcesc, se servesc cu frişcă.