Încearcă această rețetă simplă de plăcintă cu iaurt în loc de brânză. Îți spunem cum să faci acasă aluatul ca să obții un desert perfect pentru întreaga familie. Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate și nici foarte scumpe. Iată cum se prepară delicioasa plăcintă cu iaurt!
Prepară aluatul: pune într-un mixer gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilat. Mixează bine, apoi adaugă untul topit și continuă să amesteci. Adaugă treptat făina și praful de copt. Amestecă compoziția cu o spatulă, apoi cu mâinile, până obții un aluat sfărâmicios. Împarte aluatul în 2 bile și înfășoar-o pe fiecare în folie transparentă. Pune aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Prepară umplutura: pune iaurtul și zahărul într-un castron și mixează câteva secunde. Adaugă apoi făina și amestecă din nou. Într-un alt castron, bate albușurile spumă. Toarnă peste acestea compoziția cu iaurt și continuă să amesteci.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și scoate aluatul de la frigider.
Tapetează o tavă de copt (rotundă, pătrată, dreptunghiulară) cu hârtie pergament.
Întinde bine cu degetele o bilă de aluat pe fundul tăvii. Fă-i câteva găurele cu o furculiță.
Adaugă umplutura cu iaurt.
Dă pe răzătoare a doua bilă de aluat pe deasupra umpluturii, astfel încât să acoperi întreaga suprafață.
Dă plăcinta la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Plăcinta cu iaurt se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Senior Editor, [email protected]
A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023.
Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională.
Colaborări: Viața ...