Cu siguranţă în perioada de izolare pe reţelele de socializare te-ai lovit de poze cu banana bread sau cafeaua Dalgona. Mulţi dintre noi au avut suficient timp la dispoziţie ca să experimentă, mai ales în bucătărie, iar ”prăjitureala” a fost principala activitate care ne-a ţinut ocupaţi. Pe lângă faptul că aceasta vine la pachet cu un rezultat delicios, gătitul este totodată şi o activitate prin care eliminăm stresul.
De data aceasta am găsit o reţetă interesantă, un fel de ”prăjitură nebună” cum i se mai spune, care poartă numele de Prăjitura Crizei Economice, iar asta pentru că a fost creată în timpul Marii Crize Economice, când ingrediente precum ouăle şi produsele lactate erau greu de găsit sau nu toată lumea şi le putea permite. Aşadar, este o reţetă vegană de prăjitură, cu ciocolată sau vanilie şi plină de fructe şi nuci, ideală pentru momentele în care ai poftă de ceva dulce, dar buzunarul nu-ţi permite să faci cheltuieli prea mari.
Se adaugă făina, zahărul, sarea, bicarbonatul de sodiu şi pudra de cacao într-o tavă pentru prăjituri. Se fac trei găuri. În prima se adaugă uleiul, în a doua oţetul, iar în cea de-a treia extractul de vanilie. Se toarnă apa peste întreaga compoziţie şi se amestecă foarte bine cu ajutorul unei furculiţe. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 175 grade Celsius şi se lasă timp de 30-40 de minute. Se serveşte alături de îngheţata preferată.