Un desert al copilăriei, preparat de mame şi bunici pentru gurmanzi, prăjitura cu ciocolată şi cafea poate fi acompaniată de frişcă şi ciocolată topită.
Număr de porţii: 6
Ingrediente: 125 de grame de ciocolată neagră, 75 de grame de făină de grâu, 125 de grame de unt, 4 ouă, 80 de grame de zahăr pudră, 3 grame de cafea solubilă; decor: 150 de mililitri de frişcă lichidă, 30 de grame de zahăr tos, 100 de grame de ciocolată neagră, 30 de grame de unt şi 30 de grame de făină de grâu.
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 150 °C.
Ciocolata, cafeaua, untul se topesc pe baie de aburi, se lasă la răcit. Se adaugă zahărul, gălbenuşurile, făina şi albuşurile bătute spumă tare.
Aluatul se toarnă într-o tavă de tartă, care a fost în prealabil unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace 45 de minute, se scoate din formă şi se lasă la răcit.
Se bate smântâna cu zahărul tos pentru a obţine frişcă, ce se dă la rece până în momentul servirii.
Ciocolata pentru decor se pune la topit pe baie de aburi. Se ia de pe foc şi se adaugă făină şi unt, obţinându-se astfel un sos.
Sursa: Mediafax