Ingrediente:
Blat: 7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri faina, un praf de copt, 7 linguri nuca macinata
Crema: 500 ml lapte, 125 g zahar,
5 galbenusuri, 125 g margarina Rama,
5 linguri cu varf de faina, esenta vanilie
Bezea: 5 albusuri, 12 linguri zahar, 3 pliculete cafea solubila, ciocolata rasa pentru ornat.
Mod de preparare
Blat:
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma, se pune zaharul macinat. Galbenusurile se freaca cu uleiul si praful de copt nestins. Se amesteca si cu albusurile. In ploaie, se adauga faina. Apoi se pune si nuca. Compozitia se pune la cuptor la foc potrivit. Cand s-a racit, blatul se taie transversal in doua.
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si putin lapte caldut. Se adauga faina si se toarna peste laptele de pe foc, amestecandu-se usor. Dupa ce se mai raceste, se adauga margarina si esenta de vanilie. Cand se raceste se pune intre foi.
Bezea:
Albusurile se bat spuma. Usor, usor, se adauga 8 linguri de zahar. Se adauga si nessul. Din restul zaharului se face caramel si se rastoarna peste prajitura. Se pune si ciocolata rasa.