Când te lovește pofta de dulce parcă nimic nu-ți mai stă în cale. De data aceasta venim cu o propunere delicioasă, ideală pentru prăjiturile de nuntă sau cele aniversare. Este vorba de o prăjitură cu ulei de măsline, rețetă inspirată din carte Pastry Love a cărei autoare este Joanne Chang. Asezonată cu struguri proaspeți și infuzie de suc de lămâie, acestă prăjitură este lejeră, aerată și cu un amestec de savoare.
Mai mult, așa cum bine știm, uleiul de măsline este asociat riscului scăzut de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și infarct. Pe lângă asta, făina din această rețetă este înlocuită cu făina de migdale, care conține 6 grame de proteină.
Lasă cuptorul la preîncălzit la 160 de grade Celsius. Într-un bol mediu amestecă iaurtul grecesc, uleiul, zahărul, ouăle, gălbenușurile, zeama de lămâie și extractul de migdale. Într-un bol mare amestecă făina, făina de migdale bicarbonatul de sodiu și sarea. Adaugă amestecul de iaurt peste amestecul de făină, amestecă-le și lasă-le deoparte. Pregătește tava pentru prăjitură, adaugă aluatul, iar deasupra adaugă strugurii tăiați pe jumătate. Lasă prăjitura la gătit timp de 1 oră și 10 minute sau 1 oră și 20 de minute. Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească, apoi adaugă zahărul pudră deasupra.