Prăjitură de vanilie cu glazură de unt

Acest desert pufos şi aromat este uşor de preparat, iar glazura de unt de deasupra îl transformă într-o prăjitură deosebită, ideală pentru a fi servită alături de cafea sau ceai.
  • Publicat:
Prăjitură de vanilie cu glazură de unt

Acest desert pufos şi aromat este uşor de preparat, iar glazura de unt de deasupra îl transformă într-o prăjitură deosebită, ideală pentru a fi servită alături de cafea sau ceai.

Ingrediente pentru 24 de porţii:

Blatul de vanilie:

  • două ceşti şi jumătate de făină
  • o lingură de praf de copt
  • o linguriţă de sare
  • o cană de unt moale
  • o cană şi jumătate de zahăr tos
  • două linguri de extract de vanilie
  • 4 ouă
  • 3/4 cană lapte

Glazura de unt:

  • o cană de unt moale
  • o lingură de extract de vanilie
  • 400 de grame de zahăr pudră
  • două linguri de lapte

Încălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru blat, amestecaţi făina, pudra de copt şi sarea într-un bol. Bateţi untul într-un bol, cu ajutorul unui mixer, la viteză medie, timp de 30 de secunde. Adăugaţi zahărul tos şi vanilia, apoi bateţi din nou compoziţia, până devine pufoasă şi îşi dublează volumul. Adăugaţi ouăle, unul câte unul, apoi făina şi laptele, şi mixaţi din nou la viteză medie. Turnaţi compoziţia într-o tavă de copt cu dimensiunea de 30×20 centimetri. Daţi la cuptor timp de 35 – 40 de minute, apoi lăsaţi prăjitura să se răcească pe un grătar.

Pentru glazură, bateţi cu mixerul untul şi vanilia într-un bol mare, până ce compoziţia devine cremoasă şi pufoasă. Adăugaţi treptat zahărul tos şi laptele, apoi mixaţi din nou, până ce obţineţi o compoziţie omogenă. Ornaţi prăjitura cu glazură, în mod uniform.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandări: