Acest desert pufos şi aromat este uşor de preparat, iar glazura de unt de deasupra îl transformă într-o prăjitură deosebită, ideală pentru a fi servită alături de cafea sau ceai.
Ingrediente pentru 24 de porţii:
Blatul de vanilie:
Glazura de unt:
Încălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru blat, amestecaţi făina, pudra de copt şi sarea într-un bol. Bateţi untul într-un bol, cu ajutorul unui mixer, la viteză medie, timp de 30 de secunde. Adăugaţi zahărul tos şi vanilia, apoi bateţi din nou compoziţia, până devine pufoasă şi îşi dublează volumul. Adăugaţi ouăle, unul câte unul, apoi făina şi laptele, şi mixaţi din nou la viteză medie. Turnaţi compoziţia într-o tavă de copt cu dimensiunea de 30×20 centimetri. Daţi la cuptor timp de 35 – 40 de minute, apoi lăsaţi prăjitura să se răcească pe un grătar.
Pentru glazură, bateţi cu mixerul untul şi vanilia într-un bol mare, până ce compoziţia devine cremoasă şi pufoasă. Adăugaţi treptat zahărul tos şi laptele, apoi mixaţi din nou, până ce obţineţi o compoziţie omogenă. Ornaţi prăjitura cu glazură, în mod uniform.