Pentru aluat:
8 lingurite de unt plus inca putin pentru tapetarea tavii
¼ cana zahar brun
o cana si 1/3 faina
¼ lingurita de sare
1/3 ceasca halva
Pentru umplutura:
12 lingurite de unt la temperatura camerei
o ceasca de zahar
5 lingurite de ciocolata neagra, topita si lasata la rece
3 oua mari
Pentru frisca:
2 lingurite de zahar pudra
o lingurita de amidon de porumb
o ceasca de smantana
½ lingurita de vanilie
Mod de preparare aluat: Cuptorul se incalzeste la 250 de grade C. Forma de placinta se tapeteaza cu unt. Halvaua se marunteste in robotul de bucatarie sau se taie in bucatele foarte mici. Intr-un bol se pun faina, halva, zahar si sare. Se amesteca si apoi se adauga in amestec unt. Aluatul se pune in forma de placinta. Se da la copt pana cand se rumeneste putin – in 20-25 de minute. Apoi se pune la rece pana se raceste complet.
Mod de preparare umplutura: Untul si zaharul se adauga in robotul de bucatarie pana rezulta o pasta pufoasa (in circa 2 minute). Dupa acest interval, lasati robotul sa mearga si adaugati ciocolata topita si vanilia. Apoi adaugati ouale unul cate unul in timp ce robotul merge cu o viteza medie timp de 5 minute. Crema se pune in blatul perfect racit, apoi se da la rece timp de cel putin 4 ore. Inainte de a se servi, puneti-i deasupra un strat generos de frisca si decorati-o cu fasii de ciocolata.
Mod de preparare frisca: Vasul robotului de bucatarie in care veti mixa trebuie tinut la frigider cel putin 15 minute. Intr-o tigaie foarte mica puneti zaharul pudra, amidonul si amestecati la foc mic alaturi de ¼ din smantana timp de cateva secunde, pana cand lichidul devine vascos. Amestecul se pune intr-un vas de sticla la temperatura camerei. Adaugati vanilie. Smantana ramasa se bate pana cand apar urme distincte pe cutitele robotului de bucatarie. Adaugati amestecul cu amidon si continuati sa-l mixati. Dati la rece.