Prăjitura glazurată cu ciocolată, în formă de inimă, este un desert perfect de Ziua Îndrăgostiţilor, putând fi servită împreună cu un pahar cu vin, alături de persoana iubită.
Ingrediente pentru două porţii
Blat
Glazura
Mod de preparare:
Blatul
Amestecaţi untul cu zahărul, până obţineţi o cremă omogenă. Bateţi ouăle, separat, într-un bol, apoi adăugaţi-le în crema de unt.
Turnaţi făina şi 30 de grame de cacao, apoi amestecaţi până ce crema devine omogenă.
Turnaţi crema într-o tavă de copt în formă de inimă, tapetată cu hârtie de copt, şi coaceţi în cuptor, la temperatura de 180° C, timp de 40 de minute. După ce s-a copt, scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească pe un grătar.
Glazura
Într-un vas, topiţi untul şi ciocolata la foc mic, adăugaţi cacaua, apoi zahărul, turnând apă călduţă, până ce glazura capătă o consistenţă mai groasă. După ce prăjitura s-a răcit, îmbrăcaţi-o în glazură şi decoraţi prăjitura cu boabe de merişor pe margine.