Dacă te gândești la cele mai bune gusturi din copilărie nu are cum să nu îți vină în minte savoarea unei amandine făcute ca la carte. Iată rețeta care te va ajuta să aduci acel gust inconfundabil chiar la tine în bucătărie!
Originea prăjiturii amandină este legată de patiseria franceză, deși prăjitura a devenit foarte populară în România și este considerată astăzi o specialitate românească. Numele „amandină” sugerează o legătură cu cuvântul francez „amande,” care înseamnă migdală, deși prăjitura tradițională românească nu conține migdale.
Amandina, așa cum este cunoscută în România, a evoluat în a doua jumătate a secolului al XX-lea, fiind influențată de tradițiile de cofetărie franceze și austriece. Prăjitura este recunoscută pentru combinația sa de blat însiropat, cremă de unt și glazură de ciocolată.
Amandina de casă este un desert tradițional românesc, foarte îndrăgit pentru gustul său bogat și textura fină. Este un prăjitură cu blat de cacao, însiropat și stratificat cu cremă de unt, acoperit cu glazură de ciocolată.
Iată AICI modul de preparare a delicioasei prăjituri.