Crăciunul este mai aproape decât de imaginăm, iar de pe masa de sărbători nelipsit este cozonacul. De data aceasta, Ela Crăciun ne încântă cu o rețeta de cozonac pe care o folosește pentru a obține cei mai pufoși și delicioși cozonaci.
Ingrediente:
Ingrediente pentru umplutură
Mod de preparare:
Pentru început trebuie să ne asigurăm că toate ingredientele sunt la temperatura camerei.
Cernem făina într-un bol de dimensiuni mari. Separat, într-un recipient mai mic amestecăm drojdia mărunțită cu 2-3 linguri de lapte. În mijlocul bolului cu făina cernută se pune drojdia cu o lingură de zahăr și se amestecă totul, pentru ca mai apoi să se lase la crescut, în timp ce ținem bolul acoperit.
Odată ce a crescut aluatul adăugăm în compoziția lui laptele ușor încălzit, în care am topit restul zahărului și am adăugat esențele. În continuare adăugăm pe rând gălbenușurile și untul. Se frământă cât mai bine și se lasă din nou la crescut.
Pentru umplutură se bat albușurile spumă și se adaugă toate ingredientele, cu mențiunea că de această dată albușurile nu se bat ca pentru bezea.
Înainte de a baga cozonacii la cuptor, îi ungem cu un gălbenuș și presărăm zahăr brun peste. Rețeta mea vă garantează dintr-un kilogram de făină doi cozonaci generoși. Poftă bună!