Rețeta de gogoși a lui Jamie Oliver, bogată în vitamina C. E cea mai sănătoasă de până acum

Dacă ai poftă de ceva dulce, Jamie Oliver are rețeta perfectă pentru tine: gogoși pentru mic dejun, bogate în vitamina C. 
  • Publicat:
Rețeta de gogoși a lui Jamie Oliver, bogată în vitamina C. E cea mai sănătoasă de până acum
Rețeta de gogoși a lui Jamie Oliver, bogată în vitamina C. E cea mai sănătoasă de până acum

De la smoothie bowls la ovăz lăsat peste noapte, există o mulțime de opțiuni de mic dejun care te pot ajuta să-ți începi ziua într-un mod mai sănătos. Dar, dacă ai poftă de ceva dulce, Jamie Oliver are rețeta perfectă pentru tine: gogoși pentru mic dejun, bogate în vitamina C. 

Deși ai putea crede că gogoșile nu pot face parte dintr-un mic dejun sănătos, celebrul bucătar a dezvăluit o variantă mai ușoară a acestui preparat. Împărtășind pe site-ul său ideile preferate pentru un mic dejun sănătos, celebrul bucătar a spus:

„Da, aceste gogoși chiar sunt sănătoase! Ca să nu mai spunem că sunt absolut delicioase. Gogoșile din făină integrală sunt gătite și prăjite ușor, apoi li se adaugă afine care sunt gătite până devin ca un gem. Acestea nu doar că adaugă o pată vibrantă de culoare, dar ne oferă și un plus de vitamina C. Finalizate cu un strop de iaurt și un praf de scorțișoară, acesta este un mic dejun special. Minunatele afine adaugă o pată vibrantă de culoare acestor gogoși delicioase preparate acasă, în timp ce ne oferă și un impuls de vitamina C, care ajută la absorbția fierului din cele două tipuri de făină”.

Citește și: Secretul celor mai bune gogoși cu lingura! Se topesc în gură de fragede ce sunt și nu se întăresc

Această rețetă durează 35 de minute pentru a fi gata și este pentru patru porții. Iată tot ce ai nevoie pentru a pregăti gogoșile pentru micul dejun ale lui Jamie Oliver:

Rețeta de gogoși pentru micul dejun a lui Jamie Oliver

Ingrediente:

  • 100g curmale
  • 100g făină integrală cu agent de creștere
  • 100g făină cu agent de creștere, plus extra pentru pudrat
  • 30g migdale măcinate
  • 1 ou mare
  • 320g afine
  • 1 lingură miere lichidă
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • Scorțișoară măcinată (opțional)

Mod de preparare:

  1. Scoate sâmburii din curmale și adaugă-le într-un robot de bucătărie, împreună cu făinurile, migdalele măcinate, oul, un praf mic de sare de mare și 70ml de apă. Mixează până când compoziția este omogenă și se formează un aluat.
  2. Frământă aluatul ușor pe o suprafață presărată cu făină timp de două minute, apoi întinde-l până la o grosime de 1,5 cm. Folosește un pahar cu gura mai mare pentru a tăia două cercuri.
  3. Apoi, folosește un pahar cu gura mai mică (sau capătul unei role de folie alimentară) pentru a tăia o gaură în centrul fiecărui cerc. Adună restul de aluat și repetă procesul până ai un total de patru gogoși.
  4. Fierbe gogoșile într-o cratiță mare cu apă care clocotește ușor timp de cinci minute. Întoarce-le cu grijă la jumătatea timpului de gătire.
  5. Apoi, pune o lingură de ulei într-o tigaie mare, pe foc mediu. Scurge bine gogoșile, apoi pune-le în tigaie timp de 10 minute, întorcându-le regulat până când devin frumos aurii și crocante.
  6. Când arată bine, adaugă afinele în tigaie și stropește-le cu mierea. Continuă să întorci gogoșile timp de câteva minute, până când sunt bine acoperite.
  7. În cele din urmă, adaugă iaurtul în tigaie și servește, presărând scorțișoară dacă dorești.

Foto: shutterstock

Sursă: https://www.jamieoliver.com/recipes/healthy-breakfast-ideas/breakfast-doughnuts/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult