Rețetă delicioasă de papanași. Ingredientul minune care îi face mai pufoși

Este unul dintre deserturile preferate de români și nu numai. Chiar dacă nu te pricepi foarte bine la gătit, îți dăm un pont care te va ajuta să impresionezi cu acest preparat.
  • Publicat:
Rețetă delicioasă de papanași. Ingredientul minune care îi face mai pufoși
Rețetă delicioasă de papanași. Ingredientul minune care îi face mai pufoși

Este unul dintre deserturile preferate de români și nu numai. Chiar dacă nu te pricepi foarte bine la gătit, îți dăm un pont care te va ajuta să impresionezi cu acest preparat.

Papanașii sunt un desert tradițional românesc, foarte popular și apreciat datorită gustului său delicios și aspectului său atrăgător. 

Aceștia sunt practic gogoși sau chiftele de brânză, care pot fi servite atât fierte cât și prăjite, fiind acompaniate de obicei de smântână și dulceață. Reţeta completă, AICI.

Ingrediente necesare pentru papanaşi

  • 500 grame brânză de vaci, bine scursa de zer
  • 3 ouă
  • 250 grame făină
  • 100 de grame zahăr
  • 200 de grame smântână
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • esența vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 200 de grame de dulceață de afine sau de vișine
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc