Negresă de post cu banane? Nu sună rău deloc! Plus că poate fi consumată și de cei care au intoleranță la gluten sau lactoză.
Această negresă de post se prepară foarte ușor și nu ai nevoie de cine știe ce îndemânare. Doar amesteci ingredientele și torni amestecul obținut într-o tavă. Tot ce mai ai de făcut apoi este să aștepți să scoată cuptorul sunetul-semnal de „E gataaaa!”
Pentru acest desert de post ai nevoie de următoarele ingrediente:
Mai întâi de toate, mărunțește bananele cu o furculiță. Adaugă zahărul (sau îndulcitorul), sarea, cacaua și zahărul vanilat, amestecă bine să se omogenizeze, apoi toarnă uleiul. Amestecă bine cu un tel, apoi adaugă făina de migdale și continuă să amesteci până se omogenizează.
Toarnă amestecul obținut într-o tavă de 30×20 centimetri tapetată cu hârtie de copt. Introdu în cuptorul preîncălzit și lasă la copt negresa pentru 40-50 de minute, la o temperatură de 170 de grade.
Prăjitura este dulce, cremoasă în interior, crocantă la exterior. Poate fi ornată cu glazură de ciocolată amăruie și fulgi de cocos sau de migdale, cu frișcă normală sau de cocos ori cu cremă de brânză dulce (dacă nu ții post). Este minunată la micul dejun sau seara, alături de un pahar cu lapte. Poftă bună!