Dacă nu îți place cozonacul, dar vrei totuși să ai pe masa de sărbătoare un desert special, încearcă delicioasa prăjitură Fanta!
Cele 3 straturi care compun această prăjitură se combină perfect pentru un gust desăvârșit. Jeleul acrișor de portocale de deasupra echilibrează dulceața din blatul de cacao și crema de brânză, iar rezultatul final va fi un desert elegant și cu aspect festiv, perfect pentru mesele de Crăciun sau Revelion. Iată cât de ușor se prepară prăjitura Fanta!
Încearcă și rețeta originală de tort Krantz cu nucă!
Ingrediente pentru blatul de cacao:
Se bat împreună cu un tel sau mixer electric până ouăle se deschid la culoare și își dublează volumul, căpătând consistența unei creme.
Într-un castron separat se pun:
Se dau prin sită, direct peste amestecul cu ouă. Se amestecă bine cu o lingură sau o spatulă ca să se omogenizeze compoziția.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute. Pentru a vedea dacă aluatul este copt, înfigeți o scobitoare în centru – dacă aceasta iese uscată, fără urme de aluat, înseamnă că s-a copt.
Încearcă și rețeta de tort de catifea roșie (Red Velvet) – un desert fabulos.
Ingrediente pentru crema de brânză:
Între timp, puneți într-un castron 300 de grame de unt (la temperatura camerei) cu 200 de grame de zahăr pudră și 1 plic de zahăr vanilat.
Se bat bine cu mixerul până untul devine pufos.
Se adaugă 200 de grame de cremă de brânză naturală și 500 de grame de brânză de vaci proaspătă (la temperatura camerei) – continuați să mixați până se omogenizează compoziția și capătă textura unei creme.
Ingrediente pentru jeleul de portocale:
Într-o cratiță preparăm jeleul de portocale.
Puneți în cratiță 2 plicuri de budincă de vanilie, peste care turnați 800 ml suc de portocale (Fanta).
Se amestecă bine cu un tel și se pune cratița la foc mic pentru aproximativ 5 minute, ca să se închege budinca.
Aveți grijă să amestecați încontinuu ca să nu se lipească de fundul cratiței. După preparare, budinca se lasă deoparte, acoperită cu o folie transparentă – în acest fel nu va prinde crustă deasupra.
Încearcă și rețeta de tort Doboș: cum se fac foile, crema fiartă și glazura de caramel.
Se pune blatul cu cacao pe o suprafață de lucru (sau un tocător).
Pe deasupra se întinde crema de brânză.
La final se toarnă jeleul de portocale ușor călduț pe întreaga suprafață și se nivelează compoziția cu o spatulă.
Prăjitura Fanta se ține la frigider cel puțin 3-4 ore înainte de servire (ideal peste noapte) și poate fi consumată în 2-3 zile. Poftă bună!
Încearcă și rețeta de tort însiropat cu șampanie, umplut cu cremă de brânză și căpșuni.