Prepară rapid o negresă de post cu cafea și nucă absolut delicioasă! Nici nu vei simți lipsa ingredientelor de dulce, atât de gustoasă este. Cremoasă în interior și cu o crustă crocantă care dă dependență, această prăjitură de post este ideală pentru a potoli pofta de dulce în această perioadă. Se potrivește de minune la cafeluța de dimineață!
Iată cât de ușor se prepară!
Dacă vrei să faci o tavă mare de negresă, dublează cantitățile ingredientelor.
În primul rând pornește cuptorul la 180 de grade. În cel mult 5 minute termini de făcut compoziția, care trebuie să intre direct la „căldură”, altfel va dura mai mult timp coacerea.
Amestecă într-un castron făina, zahărul (sau îndulcitorul), sarea, praful de copt, cacaua, nessul și, opțional, zahărul vanilat.
Toarnă ingredientele lichide, pe rând: apa, cafeaua tare, uleiul și, opțional, esența de rom.
Amestecă bine cu un tel, apoi adaugă nucile tocate în compoziție. Amestecă din nou cu o spatulă sau lingură de lemn, apoi toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă negresa la copt aproximativ 40 de minute, la 180 de grade Celsius. Nu o lăsa mai mult, altfel se va usca în interior, devenind „buretoasă”. Cele 45 de minute investite în acest desert vor merita cu siguranță. Poftă bună!