Rețetă rapidă: negresă de post cu cafea și nucă

  • Publicat:
Rețetă rapidă: negresă de post cu cafea și nucă
Foto: Shutterstock

Prepară rapid o negresă de post cu cafea și nucă absolut delicioasă! Nici nu vei simți lipsa ingredientelor de dulce, atât de gustoasă este. Cremoasă în interior și cu o crustă crocantă care dă dependență, această prăjitură de post este ideală pentru a potoli pofta de dulce în această perioadă. Se potrivește de minune la cafeluța de dimineață!

Iată cât de ușor se prepară!

Negresă de post cu cafea și nucă: ingrediente

  • 150 grame făină
  • 100 grame zahăr sau îndulcitor cu stevia
  • 70 ml apă (plată sau minerală, nu are importanță)
  • 80 ml cafea tare, fără zahăr (las-o să se răcească înainte să o pui în compoziție)
  • 1 linguriță cu vârf de ness instant fin
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri de cacao neîndulcită
  • 30 grame (cam o mână) nuci tocate (poți folosi și migdale, alune de pădure, caju etc.)
  • un vârf de cuțit de praf de copt
  • un praf de sare
  • opțional – esență de rom și/sau zahăr vanilat

Dacă vrei să faci o tavă mare de negresă, dublează cantitățile ingredientelor.

Rețetă negresă de post: mod de preparare

În primul rând pornește cuptorul la 180 de grade. În cel mult 5 minute termini de făcut compoziția, care trebuie să intre direct la „căldură”, altfel va dura mai mult timp coacerea.

Amestecă într-un castron făina, zahărul (sau îndulcitorul), sarea, praful de copt, cacaua, nessul și, opțional, zahărul vanilat.

Toarnă ingredientele lichide, pe rând: apa, cafeaua tare, uleiul și, opțional, esența de rom.

Amestecă bine cu un tel, apoi adaugă nucile tocate în compoziție. Amestecă din nou cu o spatulă sau lingură de lemn, apoi toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se lasă negresa la copt aproximativ 40 de minute, la 180 de grade Celsius. Nu o lăsa mai mult, altfel se va usca în interior, devenind „buretoasă”. Cele 45 de minute investite în acest desert vor merita cu siguranță. Poftă bună!

Rețetă rapidă: negresă de post cu cafea și nucă
Foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandări: