Tiramisu matcha – un desert spectaculos și colorat, foarte ușor de preparat

Încearcă o rețetă inedită de desert: tiramisu matcha, cu pișcoturi de șampanie înmuiate în ceai verde în loc de cafea.
  • Publicat:
Tiramisu matcha - un desert spectaculos și colorat, foarte ușor de preparat
Tiramisu matcha - un desert spectaculos și colorat, foarte ușor de preparat. Foto: profimediaimages.ro

Pentru această rețetă de tiramisu matcha ai nevoie doar de 6 ingrediente. Nu se folosesc ouă și este un desert aerat, lejer și foarte răcoros, fiind potrivit atât după mesele grele de sărbători, cât și în timpul verii. 

În loc de cafea, pișcoturile de șampanie se înmoaie în ceai din pulbere matcha, rezultată din măcinarea frunzelor de ceai verde.

Pentru a obține o cremă perfectă, ai grijă să folosești smântână pentru frișcă și cremă mascarpone abia scoase de la frigider. Cât despre pișcoturi, cumpără varianta „savoiardi” – acestea sunt aerate, dar ușor crocante și nu se înmoaie excesiv.

Foto: envato

Tiramisu matcha din 6 ingrediente

  • 200 grame pișcoturi de șampanie savoiardi
  • 250 ml smântână pentru frișcă (minim 35% grăsime)
  • 225 grame cremă mascarpone
  • 75 grame zahăr tos
  • 375 ml ceai matcha (din 2-3 lingurițe de pudră macha)
  • 3 lingurițe de pudră matcha pentru decor

Citește și: Cheesecake vegan cu matcha: fără brânză, fără zahăr, fără coacere

Rețetă de tiramisu cu matcha: preparare

  1. Scoate smântâna pentru frișcă din frigider și pune-o într-un castron încăpător. Mixează câteva minute până obții o frișcă tare, care nu curge.
  2. Pune crema mascarpone (rece) și zahărul într-un castron. Mixează până se omogenizează compoziția.
  3. Toarnă în castronul cu mascarpone frișca și amestecă timp de câteva secunde.
  4. Pudra de matcha (2-3 lingurițe) se amestecă cu apă fierbinte până se formează o spumă la suprafața infuziei. Se lasă la răcit.
  5. Scufundă pișcoturile, pe rând, în ceaiul matcha. Nu le ține prea mult în lichid, altfel se vor înmuia prea tare.
  6. Pune jumătate din pișcoturile „îmbăiate” în ceai matcha pe fundul unui recipient din sticlă.
  7. Acoperă pișcoturile cu jumătate din crema obținută (întinsă bine cu o spatulă pe întreaga suprafață) și adaugă restul de pișcoturi.
  8. La final adaugă restul de cremă cu mascarpone.
  9. Lasă tiramisu matcha la frigider pentru 4-5 ore, acoperit cu o folie alimentară.
  10. Înainte de servire, pudrează suprafața cu 2-3 lingurițe de matcha.

Citește și: Frappe de matcha cu lapte vegetal: o băutură energizantă delicioasă

Foto: envato
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandări: