Nimic nu poate defini mai bine iarna decât delicioasele portocale sau mandarine, care parfumează întreaga casă de sărbători. Ce-ai spune să integrezi aceste fructe de sezon într-un desert care se potrivește de minune pe masa festivă de Revelion?
Astăzi îți propunem o rețetă de tort întors cu citrice, care nu numai că arată fabulos, dar este și extrem de gustos. Musafirii tăi vor fi impresionați de acest desert extravagant, dar foarte ușor de preparat. Vezi mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară tortul întors cu citrice!
Pentru blat:
Pentru topping:
Mai întâi de toate, preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Tapetează o formă rotundă de tort cu hârtie de copt.
Curăță fructele de coajă, taie-le în felii subțiri de aproximativ 0,5 centimetri și scoate pe cât posibil toți sâmburii.
Într-un castron, amestecă zahărul cu untul topit (de la ingredientele pentru topping) și unge forma tapetată cu hârtie în mod uniform. Așază feliile de fructe pe fundul formei.
Amestecă făina cu praful de copt și sarea într-un castron.
Într-un alt castron, adaugă 120 de grame de unt moale, zahărul tos și cel brun, cimbrul și coaja de portocală. Mixează câteva secunde, apoi adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine de fiecare dată. Adaugă vanilia, apoi ingredientele uscate (făină, praf de copt, sare) și mixează până se omogenizează compoziția.
Adaugă peste amestec laptele bătut și mixează din nou până se combină toate ingredientele.
Acest amestec se toarnă peste feliile de fructe din forma de tort și se nivelează totul cu o spatulă.
Tortul se coace 35-40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Se lasă la răcit 10-15 minute, apoi se întoarce cu susul în jos pe un platou întins. În acest mod, feliile de fructe de la fundul vasului vor fi acum deasupra, oferind un aspect elegant acestui tort delicios. Se poate decora suplimentar tortul cu zahăr pudră, rozmarin, frunze de mentă sau flori comestibile.
Sursă rețetă: delish.com