Tort întors cu citrice – piesa de rezistență care va impresiona musafirii de Revelion

  • Publicat:
Tort întors cu citrice - piesa de rezistență care va impresiona musafirii de Revelion
Foto: Shutterstock

Nimic nu poate defini mai bine iarna decât delicioasele portocale sau mandarine, care parfumează întreaga casă de sărbători. Ce-ai spune să integrezi aceste fructe de sezon într-un desert care se potrivește de minune pe masa festivă de Revelion? 

Astăzi îți propunem o rețetă de tort întors cu citrice, care nu numai că arată fabulos, dar este și extrem de gustos. Musafirii tăi vor fi impresionați de acest desert extravagant, dar foarte ușor de preparat. Vezi mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară tortul întors cu citrice!

Ingrediente pentru tort întors cu citrice

Pentru blat:

  • 200 grame făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 120 grame unt moale
  • 100 grame zahăr tos
  • 50 grame zahăr brun
  • 2 ouă întregi
  • coaja de la o portocală netratată
  • 1 lingură de extract de vanilie sau 2 linguri de esență de vanilie
  • 180 grame lapte bătut
  • câteva fire de cimbru proaspăt

Pentru topping:

  • 4-5 portocale, mandarine, clementine și/sau grepfrut
  • 4 linguri de unt topit
  • 100 grame zahăr tos

Mod de preparare tort întors cu citrice

Mai întâi de toate, preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Tapetează o formă rotundă de tort cu hârtie de copt.

Curăță fructele de coajă, taie-le în felii subțiri de aproximativ 0,5 centimetri și scoate pe cât posibil toți sâmburii.

Într-un castron, amestecă zahărul cu untul topit (de la ingredientele pentru topping) și unge forma tapetată cu hârtie în mod uniform. Așază feliile de fructe pe fundul formei.

Amestecă făina cu praful de copt și sarea într-un castron.

Într-un alt castron, adaugă 120 de grame de unt moale, zahărul tos și cel brun, cimbrul și coaja de portocală. Mixează câteva secunde, apoi adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine de fiecare dată. Adaugă vanilia, apoi ingredientele uscate (făină, praf de copt, sare) și mixează până se omogenizează compoziția.

Adaugă peste amestec laptele bătut și mixează din nou până se combină toate ingredientele.

Acest amestec se toarnă peste feliile de fructe din forma de tort și se nivelează totul cu o spatulă.

Tortul se coace 35-40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Se lasă la răcit 10-15 minute, apoi se întoarce cu susul în jos pe un platou întins. În acest mod, feliile de fructe de la fundul vasului vor fi acum deasupra, oferind un aspect elegant acestui tort delicios. Se poate decora suplimentar tortul cu zahăr pudră, rozmarin, frunze de mentă sau flori comestibile.

Foto: Shutterstock

Sursă rețetă: delish.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandări: