Ingrediente pentru 4 persoane: 80 g zahăr, 80 ml apă, 300 g afine decongelate, 6 foi de gelatină albă, 250 g de cremă de brânză cu smântână, 150 ml smântână, 100 g biscuiţi de şampanie, coajă de lămâie.
Mod de preparare: Zahărul şi apa se fierb timp de 5 minute. Se introduce în acest amestec jumătate din cantitatea de afine, apoi se scoate într-un bol. Cealaltă jumătate din cantitatea de afine se transformă în piure.
Gelatina se pune timp de 5 minute în apă rece, apoi într-o oală mică se omogenizează cu piureul de afine. Se lasă la răcit. Separat, se încorporează crema de brânză cu smântâna bătută în prealabil. Se lasă la răcit. Se pune amestecul într-o formă înaltă şi, ulterior, amestecul cu afine şi gelatină.
Se lasă 4-5 ore la frigider. Se ornează cu afine întregi şi coajă de lămâie.