Şarlota cu migdale este un desert fin şi aromat, cu un blat uşor alcoolizat, şi poate încheia cu succes o masă festivă.
Număr de porţii: 8
Ingrediente:
Pentru cremă: 3 gălbenuşuri
200 de grame de unt la temperatura camerei
150 de grame de zahăr pudră
120 de grame de pudră de migdale
Pentru blat: un pahar cu apă
o lingură de zahăr pudră
1/2 pahar de rachiu de cireşe
1 pachet de pişcoturi
fulgi de migdale pentru decor
Mod de preparare:
Pentru cremă, se bat gălbenuşurile spumă împreună cu zahărul pudră şi untul, până ce amestecul se albeşte. Se adaugă pudra de migdale.
Se toarnă apa într-un bol, se adaugă zahărul pudră şi rachiul. Pişcoturile se înmoaie în acest sirop, se aşază într-o formă de şarlotă, pe fundul şi pereţii acesteia. Se toarnă un strat de cremă, apoi se acoperă cu un strat de pişcoturi înmuiate şi se repetă procesul. Se dă şarlota la frigider, timp de 24 de ore.
Se serveşte presărată cu fulgi de migdale.