Ingrediente: 150 g de zahăr, 500 g de zmeură decongelată, sucul de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare: Puneţi pe foc 50 g de zahăr într-o tigaie împreună cu 150 ml de apă rece, până se dizolvă zahărul. Adăugaţi zmeura, daţi focul la minim şi acoperiţi cu un capac până fructele se dizolvă.
Luaţi de pe foc, lăsaţi la răcit şi apoi puneţi amestecul în blender. Între timp, puneţi zahărul rămas, 350 ml de apă rece şi sucul de lămâie într-o tigaie mică.
Puneţi la foc mic timp de 2-3 minute şi lăsaţi la răcit. Turnaţi apoi mixul de zmeură, amestecaţi bine şi puneţi compoziţia într-o sticlă rezistentă la îngheţ, apoi băgaţi la congelator.
După 3 ore, amestecul se mixează până rezultă fulgi de gheaţă.