Ingrediente: ½ ceaşcă suc de lămâie, 2 linguri de coajă rasă de lămâie, ½ ceaşcă zahăr, puţină sare, 3 ouă mari, 6 linguri de unt, zmeură congelată
Ingrediente tartă: 1 pachet de cremă de brânză, ½ ceaşcă unt,
2 linguri zahăr, o cană făină integral plus albă
Mod de preparare: Se pun în robotul de băcătărie sucul de lămâie, coaja de lămâie, zahăr, sare, gălbenuşurile se bat bine. Apoi se pun în tigaie şi se amestecă cu 6 linguri de unt. Amestecaţi frecvent. Luaţi de pe foc şi lăsaţi la răcit.
Tot în robot mixaţi brânza cremă cu untul până devine pufoasă. Puneţi zahărul şi făina. Lăsaţi să se liniştească o oră. Se încălzeşte cuptorul şi se pune amestecul în recipiente de ceramică, pentru tarte. Se coace 25 de minute. Se lasă apoi la răcit şi deasupra adăugaţi amestecul cu ou. Apoi se ornează cu zmeură decongelată în prealabil.