O plăcintă? Am testat o rețetă delicioasă de tartă cu afine. Ai nevoie doar de câteva ingrediente. Lipsesc oul, drojdia iar zahărul este optional. În plus, rețeta se poate face tot timpul anului dacă aveți afine congelate.
Cât este vara de lungă, fructele nu contenesc să ne uimească prin savoarea lor. Mai ales că România este o țară bogată în fructe și legume de calitate. Pentru că în august printre vedete se numără și afinele. Consumate proaspete au numeroase vitamine dar și minerale: vitamina A, calciu, vitamina B6, potasiu, vitamina C, vitamin E, vitamina K, magneziu, potasiu. Printre antioxidanți enumerăm antocianine, resveratrol și quercitina.
Atunci când mergeți în piață nu ocoliți tarabele cu fructe de sezon. Această tartă poate fi făcută și cu alte fructe precum căpșuni, zmeură, caise, mere, mure, piersici. Puneți pe lista de cumpărături afine, făină albă, unt, pesmet sau griș, oțet. Zahărul este opțional.
Ingrediente:
Ingrediente umplutură:
Mod de preparare aluat:
Puneți untul la rece înainte de a pregăti tarta (este important să fie rece) și se taie cubulețe. Într-un castron, făina, sarea şi zahărul se amestecă. Se adaugă untul amestecându-se cu vârful degetelor, Se combină cu apă şi oţetul de mere. Aluatul format se păstrează la frigider 30 de minute. Se întinde o foaie subțire și se umple cu fructe. Se pun la cuptor la foc mic – mediu. Poftă bună!
Mod de preparare umplutură:
Afinele se combină cu o lingură de nuci măcinate sau griş, sau fulgi de cocos sau făină de migdale.