In lumea raw vegan, aproape toate retetele de dulciuri traditionale ce contin faina alba, oua, margarina, zahar, praf de copt etc. se pot inlocui cu ingrediente 100% naturale precum: nuci, caju, unt de cacao, ulei de cocos, miere, fulgi de cocos, avocado. Si nu o data, deserturile raw vegan sunt fruntase la capitolele gust, sanatate si timp de preparare. Va invit sa degustati tortul „Padurea Neagra”.
Aceasta reteta am gasit-o pe blogul floridecires7.blogspot.com, insa am mai adaptat cantitatile ingredientelor initiale la cele pe care le-a aveam la indemana. De fapt, acest aspect este minunat in bucataria raw vegan, poti personaliza preparatele in functie de ingredientele pe care le ai in casa si dupa gust.
Nucile braziliene se taie in jumatati si se adauga in robotul de bucatarie pentru a fi maruntite cat mai fin. Apoi se pun intr-un castron impreuna cu fulgii de cocos, mierea, boabele de cacao maruntite si vanilia si se amesteca pana devin un aluat ce poate fi modelat. Acesta se pune intr-o tava de tort si se preseaza usor cu o lingura. (Eu am folosit o forma de tort cu diametrul 26 cm, dar poate fi si mai mica pentru un blat mai inalt.).
Optional:
Am adaugat si o lingura de pudra de lecitina de soia, pentru o consistenta mai cremoasa.
Se pot folosi inca 300 g de visine fara samburi pentru ornare.
Cajuul se macina foarte, foarte fin pana ajunge ca o faina. Intr-un castron se incorporeaza faina de caju, sarea, siropul de agave, apa, vanilia, untul de cocos si cacaoa. La sfarsit se adauga si fructele. Compozitia se toarna peste blat si se pun la congelator. Inainte de a fi servit, se scoate din frigider tortul si se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei, timp in care se orneaza cu restul de visine.
Observatii:
Ingrediente pentru 10 portii.
Torturile din nuci sunt foarte satioase, deci se consuma cantitati mici la o masa.
Timp de preparare: 25 de minute
A se respecta cantitatile pentru blat.
Tortul se pastreaza la congelator.
Persoanele alergice la unul dintre ingrediente nu trebuie sa consume acest tort.