Ingrediente pentru 30 de bucăţi: 250 g de făină, 90 g zahăr pudră, un pachet zahăr vanilat, coajă de portocală, un gălbenuş, 150 g unt
Ingrediente pentru decorat: 200 g alune, 200 g portocale confiate, un gălbenuş, 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare: Făina, zahărul pudră, zahărul vanilat, coaja de portocale, gălbenuşul şi untul se mixează până devin un aluat moale. Acesta se dă la rece circa o oră. Între timp, luaţi 30 de alune, pisaţi-le bine, iar pe restul tăiaţi-le fin şi amestecaţi-le cu portocalele confiate.
Aluatul se ia de la rece, se întinde şi se taie cercuri cu diamentrul de 3 cm cu ajutorul unui cuţit de prăjituri. Fiecare piesă se unge cu albuş mixat şi apoi se adaugă alunele pisate. În cuptorul preîncălzit se lasă la copt timp de 8 minute.
Se lasă la răcit şi se pun 2 piese de aluat suprapuse, iar între ele bucăţele de portocale confiate cu praf de alune. La final, se cerne zahăr pudră deasupra.